Kamiks bærekraftige initiativ

For det første, her på Kamik, er bærekraftig produksjon en ekstra verdi i tillegg til det vi ellers gjør. Det er en viktig del av hvem vi er. Våre verdier er å heve bærekraft opp til de høyeste standarder og vi vil fortsette å tenke nytt for å sikre at vi opprettholder denne standarden for bærekraftig i praksis i årene som kommer. Følgende er en liste over initiativ som påvirker hvordan vi produserer våre kanadiske produkter.

LEAN” produksjonstilnærming  

Vi, her på Kamik, ser verdien i å tilby konkurransedyktig produksjon, samtidig som vi tar hensyn til materialene vi bruker. Derfor har vi valgt en sirkulær økonomi, som er et alternativ til en tradisjonell lineær økonomi (lage, bruke, kaste). I denne økonomien beholder vi ressursene som brukes så lenge som mulig, trekker ut maksimalverdien av dem mens de brukes, og gjenvinner og lager nye produkter og materialer når levetiden er over.

Vi har valgt en av de smarteste og mest miljøvennlige tilnærmingene til produksjonen. Denne bærekraftige produksjonsstrategien har hele tiden som mål å forbedre våre produksjonsmetoder ved å redusere tid og fysisk avfall. I denne tilnærmingen er det de ansatte som produserer, samler og har kunnskapen.

Null avfall er målet i våre produksjonsanlegg

En annen innsats vi er stolte av å innlemme i vår produksjon er å redusere mengden avfall vi produserer. Våre produksjonsanlegg har en lav forbruksprosess takket være vannkraft, gjenbruk av vann og 100% gjenvinningsanlegg for materialavfall. Dette gjør at vi sørger for et avfallsmål på null.

Nord-amerikansk produksjon

Vi er et stolt kanadisk selskap, noe som viser seg i vår produksjon. Som nevnt, 73% av våre produkter er laget i Nord-Amerika. Dette gjør oss i stand til å redusere CO₂-utslipp på grunn av kortere godstransport.

Bruken av resirkulerte materialer

Våre vinterstøvler er laget av 98-100% resirkulert innhold. For hvert par du kjøper, bidrar du til å gi et nytt liv til minst tre plastvannflasker; totalt ca. 3 millioner vannflasker om året. Også når du kjøper Kamik-produkter, kan du være trygg på at emballasjen vår er laget av 100% resirkulerte og gjenvinnbare produkter. Dette tilsvarer 132 biler med CO₂-utslipp per år.

Resirkuleringsprogram

Og til slutt, et initiativ vi helhjertet ønsker at alle våre Kamik-kunder tar del i: vårt gjenvinningsprogram. Når du er klar til å bytte støvler, ønsker vi at du sender inn dine gamle gummi- og vinterstøvler til adressen nedenfor. Disse støvlene vil da bli brukt til å produsere helt nye par. På ett år resirkulerer Kamik nok gummi tilsvarende 150 000 svarte regnstøvler.

Attn: Recycling Program

Genfoot Inc.

554 Montée de Liesse

Montreal, QC

H4T 1P1

Nå har du fått et innblikk i hvordan vi tenker og den innsatsen vi gjør her på Kamik, og håper du forstår hvor seriøst vi tar vår produksjon. Det er vårt bidrag til å hjelpe dette stedet vi alle kaller vårt hjem, jorden!

Kilder:

“WRAP og Circular Economy.” Handlingsplan for bærekraftige klær, Sustainable Clothing Action Plan  (SCAP) | WRAP UK, 24 Jan. 2013, www.wrap.org.uk/about-us/about/wrap-and-circular-economy.

Leave a Reply